esmaspäev, 5. august 2024

Kokkuvõte juulist 2024.

                             Tere taas!

    Püüan lühidalt kuu kokku võtta. Liikumist sai minu kohta enam-vähem piisavalt. Põlve tõttu ei julge esialgu rohkem joosta ning selja tõttu kõndida. Kuna juulis oli piisavalt ka kuiva ilma, siis sain parajalt jalgrattaga sõita. Jõusaalis ei käinud ja ei saa niipea sinna minna. Ja seda ikka oma õlavigastuse tõttu, mis sai alguse eelmise aasta kevade alguses. Õnneks saan augustis taas ortopeedile minna ja loodan, et viga tehtaks kindlaks ja kui võimalik, siis saan ka abi. 

    Kõndisin juulis natuke üle 79 km, ajaliselt 20 tundi. Pikim kõnd oli 6,66 km, rohkem lihtsalt ei saa. Jalgrattaga sõitsin 450 km, ajaliselt 22 tundi ja 32 minutit. Seega keskmine kiirus 20 km/h. Suudaksin kiiremini, aga kuulan selles arsti soovitust. Pikimal sõidul läbisin 70,83 km ja see mu rekord, enne oli pikim sõit 60 km. Enam nii pikalt sõita ei plaani, kuna põlv hakkas tundma andma. Piiriks jääb arvatavasti 40 km. 



    Jooksin 188,39 km, ajaliselt 18 tundi ja 6 minutit, kokku 28 jooksu. Kuu alguses jooksin vaid lühemaid distantse, kuna peale Liepaja poolmaratoni muutus põlv taas tundlikuks. Võistluseid oli mul kaks. 9. juulil osalesin Kambja teisel etapil. Selle jooksuga jäin üsna rahule, kuna jooksin enda rajrekordi. Ajaks sain 54.29, oma vanusegrupis jäin viiendaks ehk viimaseks. Mida kiiremini Kambjas jooksen, seda kehvema koha olen saanud.😀 See tähendab, et jooksjaid on juurde tulnud ja pisikese ürituse jaoks on see hea. Kutsun teid kõiki kunagi Kambjas osalema. Osalustasu ei ole.



    27. juulil osalesin Jelgava ööjooksul ja läbisin seal poolmaratoni ametliku ajaga 1.52.27. Ka selle tulemusega jäin üsna rahule. Muud jooksud tegin kõik kodu ümbruses, läbides korraga 3,2 ... 14,15 km. Vahel hästi aeglaselt, vahel ka enda kohta kiirelt. Pulss on stabiliseerinud ja keskmiselt jooksen 120 löögiga minutis. VO2MAX on 50, kuigi korraks langes 49 peale. Päris hästi ma seda numbrit ei mõista, sest eelnevatel aastatel on see mul olnud kõrgem, kuigi jooksin siis aeglasemalt ja kõrgema pulsiga.




    Mis plaanis? Esmalt osalen 6. augustil Kambja jooksusarja kolmandal etapil. 9. juulil osalen Ülemistel 10 km jooksul. Päev hiljem aga sealsamas poolmaratoni. See saab minu jaoks olema paras test ja see näitab, mida tulevikus teha saan või plaanin. Augustis esialgu rohkem registreerimise ei ole, kuigi kuu teisel poolel arvatavasti kusagil osalen. 



    Septembris osalen Valmiera poolmaratonil. Kui keha saab sellega hakkama, siis tahan osaleda Linnamaratonil 42,2 km distantsil. See oleks üle väga pika aja mul taas maraton. Eelmise jooksin veebruaris, aastal 2020, edasi on üks vigastus teist taga ajanud ja halvim neist oli kannavigastus, millega maadlesin 3 aastat. Viimane päev Linnamaratonile praeguse hinnaga saab registreeruda 9. septembrini. 

    Järgmise postituse teen peale Ülemiste jookse, seniks kohtumiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar