reede, 4. oktoober 2024

Kokkuvõte septembrist 2024.

                             Tere taas!

    Kui eelmise kuu kokkuvõttes ilmnes uus vigastus, siis sellest alustan. Parema labajala väliskülge tekkis valu ja see on siiani alles. Seis on küll paremaks muutunud, aga terveks pole veel saanud. Igaks-juhuks käin jooksmas vaid pehmete tossudega. 

    Põlv ei ole aga enam tunda andnud ja nüüd on päris kahju, et Linnamaratonil ei saa pikimat distantsi läbida, ettevalmistus selleks ei ole olnud piisav. Seega loodan maratoni joostes läbida alles järgmisel aastal. Hetkel kahjuks ei tea, millisel võistlusel, sest neid on palju muudetud. Omal ajal sobis selleks kerge rajaga Ventspilsi maraton, aga peale koroonat pole neil enam seda distantsi valikus. Riia maraton on liiga suur võistlus ja mulle need eriti ei meeldi. Maastikul ma aga maratoni joostes läbida ei suuda ja ei ole kunagi suutnud.

    Õlaga on seis selline, et kõõluses on väike rebend ja selline, et lõikust ei tule. Küll aga toimib taastusravi, mis on isegi edukas, sest saan taas jõusaalis käia ja parema käega ka kergeid asju teha. 

    Korra olin kergelt ka mingis viiruses ja seetõttu sain vähem joosta kui lootsin.

    Depressiooniravi puhul sai nüüd lõplikult maha jäetud üks ravim, mis on aga toonud väga ebameeldivad võõrutusnähud. Mitte kunagi ma enam sellist ravi pika aja vältel teha ei plaani, ka raskema haigusjuhuga mitte. Mitte keegi, peale kasutajate, ei tea, mida toob nende ravimite maha jätmine mõnele inimesele. Samas kõik ei koge selliseid võõrutusnähte. Miks mõnel aga nii karmilt, ei tea. 

    Sportlikus mõttes oli kuu enam-vähem. Erinevaid trenne kogunes ajalisel 44 tundi ja 41 minutit. Jala tõttu sain kõndida vähe, kokku läbisin selliselt 64,6 km. Jalgrattaga käisin sõitmas vaid 2 korda ja läbisin kokku 42,9 km. Jõusaalis tegelesin endaga 5 tundi ja 42 minutit, kokku kolm korda. Korvpalli käisin mängimas ja harjutamas kolmel korral, kokku 5 tundi ja 17 minutit. Seal hakkab mul raskeks minema, kuna ei ole enam noor ja keskendumine headeks sooritusteks on üha raskem.



 

    Jooksmas käisin 26 korda. Distantside pikkused alates kahest km-st kuni poolmaratonini Valmieras. Kokku läbisin 200,8 km. Peale viirust on pulss olnud natuke kiirem ja päris taastunud veel ei ole. Kardan, et Linnamaratoni 10 km distantsil jääb hooaja kiireim jooks seetõttu tegemata. Kõige ebaõnnestunumaks jooksuks kujunes Valmiera poolmaraton. Hea meelega unustaks selle üldse ära. 2.09 on aeg, millest ka kehva vormiga kodusel raskel maastikul olen suutnud kiiremini. Muidugi, kehv aeg oli põhjustatud korraldajatest. Eriti halb oli sooja ilma ja päikesega see, et joogipunkte oli vaid 4 ja rada kohati vaid 1 inimese laiune. 

    Kiirustrenne tegin kuu jooksul vaid korra, intervallidega aga mitte ühtki korda. No ei julgenud jala tõttu. Samas ühe 4 km jooksuga olen rahul, seal ei jooksnud maksimaalse tempoga, aga km keskmine aeg tuli siiski kindlalt alla 5 minuti.

    Lootsin joosta ka Sibulatee jooksul Varnjas ja 36 tundi enne võistlust oleks saanud veel kohagi, aga just siis olin kergelt viiruses ja õigesti tegin, et ei osalenud. Võistlust ei ole mõtet läbida km ajaga 5.30 ... 6.00 kui muidu läbiks selle ehk 5.00 km ajaga.

    Kuna hooaeg hakkab lõppema, siis võistluseid on jäänud vähe. Püüan osaleda Linnamaratoni 10 km distantsil ja kui veab, siis ka Suure-Munamäe - Võru jooksul. Mõni üritus küll veel tulemas, aga näiteks liival ma joosta ei suuda. Mispo talvemaratoni ajal on tihti lumi maas, lumisel rajal ma aga võistlustempoga joosta ei julge. Kui ilm pole halb, siis ehk osalen 2. novembril Valgas Mardijooksul.

    Järgmine postitus tuleb peale Linnamaratoni 10 km jooksu. Kohtumiseni! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar