pühapäev, 1. september 2024

August 2024 ja vanad ning uued hädad.

                                 Tere taas!

    Võtan augusti liikumised kokku ja mainin ära, et parem õlg, mille probleemid algasid juba eelmisel kevadel, on üha halvemas seisus. Eelmine ortopeed jättis kõik sinnapaika, aga valud õlas on väga segav faktor. Jõusaalis sellega käia ei saa, magades pean väga jälgima parema käe asendit, taha poole tõmmata ja siis midagi visata ei saa. See toob väga tugeva lühiajalise valu.

    Õnneks sain uue saatekirja ortopeedile. Nagu ikka, haigekassa toetusega ei olnud Tartus ja Tartumaal ühtki vaba aega mitme kuu vältel. Aja sain lõpuks Valgas ühele ortopeedile ja asjad läksid kohe käima. Esmaspäeval, s.o. 2. septembril on MRT uuring Viljandis ja 6. septembril juba ortopeedile tagasi. Loodan, et viga tehtaks kindlaks ja kui on võimalik mind aidata, siis ka saan vastava ravi. 

    28. augustil tegin kerge 5 km jooksukese keskmise koduse tempoga. Ja ühtäkki muutus parema jala tallaosa vasakust äärest valusaks. Peale jooksu ei saanud enam jala peale astudagi. Joosta ei ole enam julgenud, kõndimine võimalik väga aeglaselt ja ka siis paraja valuga. Kõik mu plaanid on nüüd segamini ja ei teagi, kas suudan laupäeval, 7. septembril, Valmieras poolmaratoni joosta. Enda arvamuse järgi viga kas väikeses liigeses või kõõluses. Too piirkond kõõluste rohke. Ei välista, et ka närv võis pihta saada. Kõik need hädad paranevad väga pika aja jooksul. Kui aga on vaid mingi venitus, siis on lootust. Igatahes Linnamaratoni 42,2 km jooksu lootuse matsin peaaegu maha.



    Kui nüüd augusti tegevusi uurisin, siis loodetud 200+ jooksukilomeetrit jäi saavutamata, jalgrattaga sõitsin vähe, vaid aeglast kõndimist oli enam-vähem piisavalt.

    Võistlustest osalesin Kambja Jooksusarja viimasel etapil 6. augustil. Muudetud raja pikkus oli sel korral 9,72 km, tõusumeetreid 200, lõppaeg ilma tugevalt pingutamata 57.03. Km keskmine aeg 5.52, pulss 139/151. 



    Ülemistel osalesin kahel päeval järjest. Reedel, 9. augustil, jooksin 10 km distantsi läbi ajaga 49.42, pulss 135/153. Laupäeval, 10. augustil poolmaratoni ajaga 1.46.59, pulss 130/146.



    22. augustil osalesin Võru ööjooksul. Läbisin seal 10 km ajaga 48.53, mis mu ligemale kuue aasta parim tulemus. Km keskmine aeg tuli 4.53, pulss 140/152.





    Augusti jooksul sõitsin rattaga 3 korda ja läbisin kokku 66,66 km. Kõndisin 116 km ja jooksmas käisin 24 korda, kokku läbisin üle 192 km. Distantsid 3 km kuni poolmaraton. 



    Lähipäev toob paljudes asjades selguse. Loodan väga Valmieras joosta. Kuu teises pooles tahaks ka mingil võistlusel osaleda, oktoobris Tartus ja Haanja-Võru  jooksul. Kusjuures viimasel osaleda üritan aastast 2016, siiani pole see õnnestunud.

    

    Kohtumiseni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar