teisipäev, 16. juuli 2024

Kambja jooksusari.

                             Tere taas!

    Olen juba eelmisest aastast võlgu ühe tutvustava postituse selle armsa väikese sarja kohta. Sari toimub juba üheksandat aastat järjest. Igal hooajal toimub 3 etappi, vaid teisel ja kolmandal hooajal toimus 4 etappi. Igal suvekuul toimub 1 etapp. 

    Etapp koosneb 5 km jooksust/kõnnist ja 10 km võistlusjooksust ja võimsusjooksust järsust mäest(künkast) üles. Võistlusjooksu start toimub kell 18.05, 5 km stardid toimuvad alates 18.05-st kuni 20.00-ni. Registreeruda saab 5 km stardile kella 20.00-ni. Startida saab iga minut. Finiš suletaks kell 21. Osavõtt on alati olnud tasuta. 

    Autasustataks 10 km võistlusjooksu iga vanusegrupi kolme paremat nii naiste kui meeste puhul. Üritus toimub just teisipäeva õhtuti. Kõikidel etappidel osalejate vahel loositaks välja ka auhindu. 

    Sel aastal toimusid etapid 11. juunil, 9. juulil ja viimane etapp toimub 6. augustil. 5 km puhul läbitaks 1 ring, 10 km puhul 2 ringi. Tegelikult pole ringi pikkus üldjuhul 5 km, vaid umbes 4,7 ... 4,75 km. Mõnel aastal on üks etapp olnud pikem. Rada on raske, võiks öelda, et väga raske. Ühe 4,70 km-se ringi kohta tuleb umbes 90 tõusumeetrit. Täielikult tasast lõiku ei ole. Mitu tõusu on sellised, et pooled võistlejad nendest üles joosta ei jaksa, lõpus kõnnivad.

    Ise olen osalenud pea igal aastal, vaid 2018. aasta jäi vahele, sest siis olid mu eesmärgid teised. Olen ka siis osalenud kui joosta vigastuse tõttu ei saanud, siis kõndisin raja läbi. Eelmisel aastal osalesin esimesel ja kolmandal etapilt. Juuni etapil sain ajaks 57.59 ja augusti etapil 56.48. 




    Sel aastal 11. juunil läbisin raja ajaga 55.41 ja 9. juulil 54.28. Sel hooajal siis järjest püstitanud antud võistluse uued isiklikud rekordid. Tase on jooksudel hea, sest olen alati taga pool. Viimasel korral oli mu keskmine pulss 139, maksimaalne 152. Kiireim läbitud kilomeeter kaheksas, ajaga 5.24 ja aeglaseim 6.10. Esimest korda suutsin kõik tõusud üles joosta. Vastupidiselt joostud esimesel etapil ei suutnud, kuna Kopsumägi on mulle siiani liiga kõva pähkel.

    Mida veel öelda? Tule Kambjasse jooksma 6. augustil kell 18.00. Tule üksi või tuttavatega või lastega. Ka koeraga tulek ja raja läbimine ei ole keelatud. Ole natuke varem kohal, et registreeruda ja number välja võtta. Asukoht on Tartu poolt tulles kohe peale Kambjat paremal, peaaegu tee ääres. 

    https://www.kambjasport.ee/

    Kohtumiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar